Българските здравни власти планират за днес най-мащабната акция по ваксиниране, като

...
Българските здравни власти планират за днес най-мащабната акция по ваксиниране, като
Коментари Харесай

Хайка за ваксиниране - държавата се прицели в 10 000 души днес

Българските здравни управляващи планират за през днешния ден най-мащабната акция по имунизиране, като отплата за бавния ритъм до момента. Целта им е да ваксинират цели 10 000 души в границите на деня. Наставлението е спуснато устно към Регионалните здравни инспекции (РЗИ). Числото бе обявено през вчерашния ден пред Радио Пловдив от зам-шефа на локалното РЗИ Аргир Аргиров и доказано по-късно пред " Сега ". Пак през днешния ден в ваксинирането ще се включат за пръв път и персоналните лекари - тия от тях, които имат подготвеност. Всички тези старания идват откакто през последните два дни  и сътрудниците му, ръководещи процеса, признаха забавянето му. На процедура това е стартът на четвъртата фаза от имунизационния проект (възрастни хора и по-млади с хронични болести) и така наречен всеобщо имунизиране.

Постижима ли е броя индиректно може да се съди по данните от последните два дни. Бяха регистрирани по към 4500 сложени дози, т.е. котата в този момент е към два пъти по-висока. 10 000 души са теоретично постижими, тъй като не се видя натоварване на системата тия дни. А че упоритостите са доста по-големи, демонстрира изказване на Ангелов от преди месец, в което той загатна, че организацията разрешава да се имунизират сред 50 000 и 100 000 души дневно. С идването на огромните количества от препарата на " Астра Зенека " ускоряването в действителност е допустимо, стига да има искащи и институциите да се стиковат с тях. 

Заради осъществяването на задачата през днешния ден в много градове ще бъдат имунизирани членове на Районните изборни комисии. Специално в Пловдив упоритостта е да се ваксинират 1000 души общо за деня. Вчера са водени диалози с шефове на компании и институции, с цел да изпратят те за имунизиране искащите измежду личния състав. Аргиров заяви, че няколко персонални лекари от района са подготвени да имунизират, като можело да обслужат стотици искащи.

 

" Пожарна охрана ЖЕЛАНИЕ "

Междувременно трансформация претърпя неповторимото желание на старозагорската болница " Проф. Д-р Стоян Киркович “ да изследва за носителство на ковид хората, които ще се имунизират., на уеб страницата на заведението се появи промяна, че тест ще бъде юридически единствено по избор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР